Totaal aantal pageviews

vrijdag 30 augustus 2013

Het haken van een ronde granny

Op de blog van By MieKK vond ik een leuk patroontje om ronde granny's te haken. Hier kun  je een stap voor stap beschrijving vinden met duidelijke foto's. 




Zelf heb ik ervoor gekozen om steeds met 4 kleuren te werken en deze steeds af te wisselen. Wat het uiteindelijk gaat worden, weet ik nog niet.... Maar heerlijk om deze granny's te haken voor de tv - je hebt het patroontje namelijk zo door en kunt dan eindeloos blijven haken. 





Enjoy! 



maandag 12 augustus 2013

Elephant


Onlangs was ik op zoek naar een haakpatroontje van een olifant, deze vond ik hier. Maar ook kwam ik hele leuke gehaakte olifantjes van Anne Claire Petit tegen. Deze zagen er helemaal snoezig uit. 



Na veel kijken, proberen, uit elkaar trekken en blijven schrijven is dit dan het resultaat. Oh wat ben ik blij! Mijn eerste eigen patroontje zit in elkaar en is af. 


En dan nu....een nieuw project. Altijd leuk! 

zaterdag 10 augustus 2013

Baby booties

Vandaag haakte ik deze schattige baby booties. Ik kocht dit patroontje ergens online. Maar op deze site vond ik een gratis patroontje dat er heel erg op lijkt. Met foto's en een filmpje, dat moet lukken toch :). 



Bij de Hema kocht ik deze leuke knoopjes. Nog leuker; gebruik 2 verschillende knoopjes met dezelfde kleuren voor een grappig effect :).  Nu nog even afhechten en klaar is kees. 

Enjoy! 

maandag 5 augustus 2013

Gestreepte giraf




Het afgelopen weekend haakte ik een gestreepte giraf. Het patroontje vond ik hier



donderdag 1 augustus 2013

Oh deer!


Iets afmaken vind ik moeilijk. Vaak omdat ik al iets anders heb gezien, waar ik graag mee wil beginnen, maar ook omdat het afmaken iets spannends heeft. Het project waar ik zoveel tijd in heb gestoken, kan op het laatste moment toch nog mislukken. 



Dit hertje uit 'Amigurumi!' van Elisabeth A. Doherty is zo'n project geworden, waar ik heel lang mee bezig ben geweest. Het haken van de losse onderdelen ging erg snel, maar dan komt de twijfel. Zou het wel lukken.... En wordt'ie wel zoals ik graag wil...


Gelukkig komt er dan zo'n afmaakbui - een moment waarop ik denk - kom op, eerst wat afmaken en dan pas iets nieuws haken. Gelukt pffff....